Ahojte, blížia sa Vianoce tak dúfam, že zostane troška času na zaujimavé príspevky 🙂 Ako už nadpis diskusie znie vytvoril som tento príspevok pre Apple Fans, kedže sám ním som - áno sme jedineční 😃 ale nie nechcem vyvolávať žiadnu formu hádok, ale Stermio je pre Apple troška predsaj odlišné ako od ostatných platforiem...
Prečo nepoužívať Stremio pre Apple?
Stremio síce pre Apple zariadenia existuje ale je tak trochu iné oproti ostatným apkám, neponúka totiž všetky možnosti ako ho využiť naplno. Prvá vec že apka bola pre Apple zariadenia vypustená len nedávno a je pomerne zabugovaná. Určite sa to časom vyrieši ale bude to ešte dlhá cesta. Tak či ta vývojari viac uprednostňujú iné platformy, z dôvodu obštrukcií zo strany Apple, Stremio pre Apple zariadenia nikdy nebude také ako pre iné. Stremio pre Apple je len vo forme Lite a dá sa nájsť priamo v App Store, to znamená že je to zjednodušená aplikácia a neposkytuje všetky možnosti ktoré Stremio ponúka, napríklad prehrávanie torrentov, live tv, rozšírenú možnosť úpravy vzhľadu, nekompabilitu s doplnkami, atd... Niekomu to pochopiteľne stačí ale prečo nevyužiť viac ?
Alternatíva
Nedostupnosť apky pre Apple si "amatérski vývojari" začali uvedomovať hned ako Stremio vzniklo, ale bola to pomerne strastiplná cesta dostať sa k "pomerne dobre fungujúcej aplikácii". Apple sám bojuje proti pirátom takže dostať aplikáciu ktorá je založená prevažne na pírátskom obsahu do App Store je priam nadľudská cesta 😃. Ale podarilo sa. Stručne sa vám predstavým zopár aplikácii ktoré určite stoja za vyskúšanie a verte možno zmeníte názor 🙂
Vidi
[[Pro zobrazení odkazu se přihlašte / zaregistrujte]]
Na tejto aplikácii som začínal svoju cestu so Stremio. Aplikácia je pomerne jednoduchá a prehľadná, avšak dáku vysokú mieru úpravy vzhľadu nečakajte. Aplikácia aktuálne stojí na mŕtvom bode, občas dostane dáku opravu chýb ale autor už na nej nepracuje skoro rok, takže dáky posun je otázny... Aplikácia je oficiálne dostupná v App Store za poplatok.
Fusion
Jedna z tých lepších alternatív. Aplikácia prehľadná, možnosť úpravy vzhľadu a kategorií. S podporou doplnkov je to tak 50 na 50, niektoré fungujú dobre, niektoré vôbec. Aplikácia je neustále vyvíjaná s častými aktualizáciami, čo je super. Nie je dostupná oficiálne v AppStore, inštaluje sa cez TestFlight a dá sa prihlásiť do BETA testovania na webe [[Pro zobrazení odkazu se přihlašte / zaregistrujte]]. Pre mňa nevýhoda - nemožnosť inštalovať doplnky bez https, čo obmedzuje použitie vlastných doplnkov.
Omni
[[Pro zobrazení odkazu se přihlašte / zaregistrujte]]
Apka ktorú aktuálne používam. TOP aplikácia pre Apple zariadenia. Stremio doplnky fungujú na 90%. Možnosť upraviť vzhľad, kategórie, katalógy. Možnosť inštalácie http doplnkov. Apka je neustále aktualizovaná a sú pridávané nové možnosti úpravy. Má vstavaný prehrávač ale aj možnosť využiť externý napríklad Infuse, VLC, Vidhub, atd. Nevýhodu možno vidím v horšej customizácie napríklad pri vyhľadávaní. Aplikácia dostupná oficiálne v App Store za poplatok.
Všetky 3 aplikácie určite stoja za vykúšanie. Dajú sa použiť na iOS, iPadOS, tvOS ale aj MacOS (Apple Sillicon čipy). Pochopiteľne každému vyhovuje niečo iné takže možno niekto skončí len na základnom Stremio Lite 🙂
Ešte posielam dáke screeny z Omni ako to môže vyzerať 🙂
Ak by bola dáka otázka rád poradím ak to bude v mojích silách 🙂 Toho času nebolo vela snad sa to teraž zlepší 😃 Časom by som chcel pridať dalsie príspevky a možno sa na koniec dostaneme aj k programovaniu vlastných doplnkov pre začiatočníkov 🙂